Tihentymiä - Kari Vähäsarjan tussipiirroksia oli esillä Taidetalo Gjutarsissa 12.-24.9.2019.

"Olemme kaikki tihentymiä, energiaa. Olemme osa tätä maailmankaikkeutta, elävinä ainutkertaisina yksilöinä tässä ja nyt, tällä planeetalla. Me tulimme jostain, olemme tässä nyt ja kerran taas jatkamme matkaamme tuntemattomaan.

Käyttämäni tekniikka, muste tai rasvaliitu kartongille, korostaa myös kuvan ainutlaatuisuutta. Muste piirretään ja se pysyy paperilla, sitä ei voi poistaa tai muuttaa. Viivat muodostavat tihentymiä, viitteellisiä, hahmotettavia häivähdyksiä.

Näyttelyn työt ovat syntyneet vuosina 2018 ja 2019.

Tekemisen prosessi on usein ollut yllättävä. Alussa mieleeni tullut aihe ja lähtökohta on saattanut muuttua kokonaan, kun työ on alkanut muodostua. Olen antanut intuitioni viedä prosessia eteenpäin. Usein olen yllättynyt ja hämmästynyt, millaiseksi kuva on lopulta muotoutunut.

Kuvien tekeminen on ollut löytöretki kokeiluineen, epäonnistumisineen ja onnistumisineen. Käyttämäni väriaine, muste, on asettanut omat haasteensa. Muste on ehdoton, se jää paperiin sellaisenaan, sitä ei voi jälkeenpäin pyyhkiä tai korjata. Usein olen tuntenut itseni itämaiseksi musteella kirjaimia piirtäväksi kalligrafiksi, keskittymisen kun täytyy olla täydellistä, meditatiivista, niin että työ etenee oikealla tavalla.

Kuvien tekeminen tuntuu kiehtovalta, haastavalta seikkailulta." 

Ohessa video näyttelystä Taidetalo Gjutarsista, Tikkurilasta, jossa työt olivat esillä.